ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χταπόδι Κρασάτο

- 1 χταπόδι περίπου 2,5 κιλά
- 2-3 φύλλα δάφνη
- 1 φλ. τσαγιού ξύδι
- 1 κ. σ. ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού λάδι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και πλένετε καλά 2,5 κ. χταπόδι.
- Αφήνετε να στραγγίσει.
- Το βράζετε με το νερό του μέχρι να μαλακώσει.
- Το στραγγίζετε και ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού λάδι, να τσιγαριστεί.
- Ρίχνετε 1 φλ. τσαγιού ξύδι, 1 κ. σ. ζάχαρη και 2-3 φύλλα δάφνης, προσθέτετε και το ζουμί του χταποδιού και το αφήνετε να βράσει, μέχρι να δέσει η σάλτσα του.