ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τσιπούρα με πατάτες και ελιές στο φούρνο

Υλικα

  • 400 γρ. πατατούλες baby
  • 10-15 ελιές καλαμών (μικρές)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, κράτησε και τους μίσχους εκτός από τα φυλλαράκια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Το ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 τσιπούρα ολόκληρη 500 γρ.
  • Ένα ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί

Εκτελεση

Βάλε τις πατατούλες καθαρισμένες σε μια κατσαρόλα να βράσουν για περίπου δέκα λεπτά. Αν δεν είναι μικρές κόψε σε πιο μικρά κομμάτια

Ανάμειξε τις πατάτες με τις ελιές, το σκόρδο, το μισό ματσάκι μαϊντανό, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο σε ένα ταψάκι (να χωράει την τσιπούρα)

Αλατοπιπέρωσε την τσιπούρα σου και γέμισε την κοιλιά της με τους μίσχους του μαϊντανο

Βάλε το ψάρι πάνω από τις πατάτες και ράντισε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο

Ψήσε για 15 λεπτά να βγάλουν οι πατάτες κρούστα και πρόσθεσε το κρασί, αφήνοντας το ψάρι στο φούρνο 10 λεπτά ακόμα να ψηθεί

εναλιον footerlogo

T : 2104813300

E: info@enalion.eu

Πνευματικά δικαιώματα © Μ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος 2014