ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυλοκόπι γάστρας

Υλικά:

  • 1 μυλοκόπι (περίπου 1 κιλό)
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι ακέρωτο σε φέτες
  • 1 λεμόνι για χυμό
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ποικιλία πιπεριών σε κόκκους
  • αλάτι
  • πιπέρι τριμμένο

Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα στρώνουμε στον πάτο της γάστρας. (Καλό θα είναι η γάστρα να μην είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με το ψάρι).

Τοποθετούμε το μυλοκόπι πάνω από τη στρώση των λαχανικών.

Αναμειγνύουμε στο μίξερ το λάδι, το κρασί, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτουμε το δεντρολίβανο και τους κόκκους πιπεριού.

Περιχύνουμε το μυλοκόπι και τα λαχανικά έτσι ώστε το μίγμα να πάει παντού.

Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε φέτες και τις απλώνουμε πάνω στο ψάρι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).

Σερβίρουμε με λαδολέμονο.

εναλιον footerlogo

T : 2104813300

E: info@enalion.eu

Πνευματικά δικαιώματα © Μ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος 2014