ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ουρά ροφού κοκκινιστή

Υλικά

  • 1 ουρά ροφού
  • 2-4 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • Ελαιόλαδο Άλτις
  • Αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να μας φιλετάρει την ουρά ή το κάνουμε μόνη μας με ένα μακρύ και κοφτερό μαχαίρι.  Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε τηγάνι και τηγανίζουμε την φιλεταρισμένη ουρά μέχρι να κάνει μια χρυσή κρούστα. Προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και σβήνουμε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί. Αφήνουμε το κρασί να εξατμιστεί και γυρνάμε το ψάρι ανάλογα με το πόσο έχει τηγανιστεί από την κάθε πλευρά. Καλό είναι το τελευταίο γύρισμα να βρει το ψάρι με την πέτσα προς τα κάτω για να το βγάλουμε από το τηγάνι και να το σερβίρουμε σωστά.

Περιχύνουμε με την ντομάτα κονκασέ και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά.

Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο και το απολαμβάνουμε με ένα κόκκινο απαλό κρασί.

εναλιον footerlogo

T : 2104813300

E: info@enalion.eu

Πνευματικά δικαιώματα © Μ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος 2014