Γαρίδες μπάρμπεκιου με σάλτσα μουστάρδας
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση #2 ή #1)
Για τη σος:
- 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι
- Πολύχρωμα πιπέρια
- 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
Εκτελεση
Πλένουμε τις γαρίδες για να φύγει το εντεράκι κι αλατίζουμε ελαφρά.
- Προθερμαίνουμε το φουρνο/μπαρμπεκιου αερίου στους 300' βαθμους κελσίου ή για 10' λεπτα σε υψηλη ένταση, χαμηλώνουμε στη μεσαία σκάλα/ένταση καιψήνουμε στη σχάρα από 2-3 λεπτα τη καθε πλευρα (προσοχή να μην αρπάξουν).
- Σώς: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το τριμμα σκόρδου και το αλατοπίπερο.
- Σερβίρουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. Λίγα μυστικά ακόμα Αν δεν έχετε μουστάρδα Dijon μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τη μισή δόση κίτρινης μουστάρδας