Γαρίδες μπάρμπεκιου με σάλτσα μουστάρδας

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό γαρίδες (κατά προτίμηση #2 ή #1)

Για τη σος:

  • 2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • Πολύχρωμα πιπέρια
  • 1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο

Εκτελεση

Πλένουμε τις γαρίδες για να φύγει το εντεράκι κι αλατίζουμε ελαφρά.

  1. Προθερμαίνουμε το φουρνο/μπαρμπεκιου αερίου στους 300' βαθμους κελσίου ή για 10' λεπτα σε υψηλη ένταση, χαμηλώνουμε στη μεσαία σκάλα/ένταση καιψήνουμε στη σχάρα από 2-3 λεπτα τη καθε πλευρα (προσοχή να μην αρπάξουν).
  2. Σώς: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά το χυμό του λεμονιού, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το τριμμα σκόρδου και το αλατοπίπερο.
  3. Σερβίρουμε τις γαρίδες σε πιατέλα και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα μουστάρδας. Λίγα μυστικά ακόμα Αν δεν έχετε μουστάρδα Dijon μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τη μισή δόση κίτρινης μουστάρδας

εναλιον footerlogo

T : 2104813300

E: info@enalion.eu

Πνευματικά δικαιώματα © Μ. ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΟΥ & ΣΙΑ ΟΕ, Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος 2014